Hvor havner man når man samler en gjeng motiverte mennesker som investerer penger, tid og energi på løse de store verdensproblemene? Du gjettet riktig – in space. Eller mer korrekt Moonwalk Observatories i Tollbugata 32 i Oslo.

Kenneth Winther’s geniale konsept rundt hans innovasjonsprosesser er kanskje noe av det som har imponert meg mest på mitt første med Moonwalk-systemet. Metodikken han både presenterer og står for skaper helt utrolig gruppedynamikk og løsninger. Tro meg, jeg har vært borte i en haug av forskjellige metoder og prosesser, men jeg har aldri noen sinne opplevd noe så effektivt og gjennomtenkt som nå.

«Akkurat nå er det INGEN andre i hele verden som jobber med den problemstillingen dere gjør nå – på den måten dere gjør det. Ingen.»
– Kenneth Winther

For en utrolig både motiverende og skummel tanke når jeg først skjønte at han hadde rett. Selvfølgelig er det ingen som er dumme nok til å prøve å endre et så rigid system. Selvfølgelig er det ingen som er naive nok til å tro at de faktisk kan skape en helt ny og bedre måte å drive utdanning på. Selvfølgelig er det ingen som bruker tid og ressurser på å fighte det forferdelige byråkrati-helvete vi har i Norge. Bortsett fra oss da.

En Moonwalk funger slik:

Skjermbilde 2016-09-05 kl. 11.25.56

Det vil si at i første omgang så har vi 100 dager på å komme opp med X antall startups som skal revolusjonere/fornye utdanning. Det høres kanskje for godt ut til å være sant, men jeg vil sette de 100 dagene litt i perspektiv. Når jeg nå sitter å skriver dette så er vi på dag to. Og frem til nå har vi rukket å bli kjent, utfordret hverandre og viktigst av alt kommet frem til hundrevis av vitale innsikter om utdanningssystemet, hva som jobber i mot oss og selvfølgelig menneskene vi gjør dette for. Jepp, hundrevis.

Om 100 dager har vi altså flere start-ups som skal revolusjonere utdanning. Tror du meg ikke? Det er gjort før med Moonwalk Tomorrow som endte med disse bedriftene:

http://pawa.it/
http://marinegarden.no/
http://majiko.it/
http://mocean-one.com/
http://sumandir.com/

Du kan lese mer om Moonwalk Learning her

14192565_1134471093288755_2793601365685573649_n
Astronautene

Posted by Ole Henrik

Ole Henrik er veileder i SKAP Kreativ Folkehøyskole og konsulent i Userlab. Følg på twitter.

Legg inn en kommentar